Hurra for Danmarks bedste dambrugselev

Dambrugselev Scott Holm Hansen fra Løjstrup A/S har fået HANSENBERG-medaljen.

Dambrugselev Scott Holm Hansen fra Løjstrup A/S har fået HANSENBERG-medaljen.

Løjstrup Dambrug har fejret dambrugselev Scott Holm Nielsen, der har modtaget HANSENBERG-medaljen for at være den dygtigste elev på sin uddannelse.

Løjstrup Dambrug hører under Musholm og består af 12 dambrug. Og det er her Scott Holm Nielsen er blevet uddannet til dambruger, primært med tilknytning til Rindsholm Dambrug, der ligger syd for Viborg.

Velfortjent hæder
Han har ikke bare afsluttet sin uddannelse som den bedste i sin klasse og som den eneste fået et legat for godt kammeratskab, engagement, fine karakterer, mødestabilitet og godt humør. Han har også modtaget HANSENBERG-medaljen for at være dygtig til sit fag. Og det føles ret godt, synes han:

Det er jo er et bevis på, at man har gjort et godt stykke arbejde.

Og det har Scott Holm Nielsen – også hvis du spørger fiskemester Klaus Kristensen, der har været glad for at have ham som elev:

Man kan altid regne med Scott. Han spørger også ind til, hvordan man gør ting – og han påtaler, hvis der er noget, han mener, ikke er helt efter reglerne. Han går op i sit arbejde. Og så er han en god kollega.

Dambrugselev Scott Holm Nielsen har fået HANSENBERG-medaljen om halsen og står sammen med fiskemester Klaus Kristensen.

Flere elever ønskes
Fiskemesteren håber, at Scotts succes kan lede til, at flere unge mennesker får øjnene op for akvakulturerhvervet, der er i vækst og en god mulighed:

Jeg er stolt af, hvad Scott har opnået. Det er flot gået. Han er den første elev, vi har uddannet. Og vi søger jo nye, så vi håber også lidt på, at det kan hjælpe med at lokke flere til. De unge kan godt få et forkert indtryk af, hvad vi laver, fordi der til tider bliver skrevet dårlige og usande ting om vores erhverv.


Det bedste ved jobbet
Scott Holm Nielsen selv har kun godt at sige om arbejdet og sin elevtid:

Det har været en god oplevelse. De har vist mig alt, hvad man kan lave og komme til at lave på et dambrug. Og jeg kan også fornemme, at jeg har fået lov til rigtig meget i forhold til, hvad mine studiekammerater fortæller. Det bedste er helt klart at være så meget udenfor – og at arbejdet er så varieret.

Og selvom der nu er sat et flot punktum for Scott Holm Nielsens elevtid, tager han sig fortsat af fiskene på Løjstrup Dambrug sammen med kollegaerne – i dag som færdiguddannet og fastansat.