Fisk på menuen til Madens Folkemøde 2023

De frivillige fra Tænketanken Frej i fuld gang med anretningen af fisk på Madens Folkemøde 2023

Tænketanken Frej inviterede fredag den 2. juni til arrangement på Madens Folkemøde 2023 under temaet ’Skal vi fiske efter de bæredygtige løsninger?’ En fællesspisning, hvor Tænketanken Frej sammen med aktører fra fiskerierhvervet og Musholm A/S satte fisk på menuen og åbnede for debatten. 

Arrangementets popularitet viste sig allerede ved, at det var det første udsolgte arrangement til Madens Folkemøde. ”Det var godt at opleve folks store interesse i at høre om, hvordan det er muligt at opdrætte sunde fisk på en måde, der tager hensyn til miljøet og som ikke skader naturen”, siger Rudi Ole Petersen, salgschef i Musholm A/S”

Planen for arrangementet var lagt og rollefordelingen klar. Vi skulle lave mad til 50 spændte gæster, og der var styr på menuen: Byg selv fiske tacos med forskellige slags fisk, som vi alle sammen skal spise mere af. For vi skal blive bedre til at spise fisk, både for vores egen sundheds skyld, men også for klimaets skyld. Den anbefalede mængde fisk er 350g om ugen og forbruget er i dag ca. 250g om ugen.

Glade deltagere på Madens Folkemøde 2023 prøvesmager bla. havopdrættet ørred, matjes fileter mm. i byg-selv tacos.

Klogere på fisk som en klimavenlig fødevare

Laura Hoffmann fra Tænketanken Frej fortalte om fødevareforbrug og bæredygtighedsudfordringer, og hvordan fisk er en mere klimavenlig spise. Fællesspisningen gav mulighed for at lytte, smage og samtale – og bliver klogere på en sjovere måde.

“Vi er jo nødt til at forholde os til, at vi skal begynde at spise mere bæredygtigt – og her er fisk oplagt som en af de mest klimavenlige animalske fødevare. I Tænketanken Frej arbejder vi med at formidle viden og debat om fødevareproduktion i Danmark til især de unge forbrugere. Og vi oplevede heldigvis også stor positiv respons fra de besøgende”, forklarer Laura Hoffmann, Tænketanken Frej.

Og trods af udfordringer med køkkenfaciliteter og et stjålet spil gik arrangementet godt. Gæsterne gik glade, mætte og klogere derfra med inputs fra partnerne til vores “alt godt fra havet”-bingo. Der var stor ros til indholdet – både det på tallerkenen og igennem mikrofonen fra Frej og partnerne.

Frej på scenen med partnerne fra fiskerierhvervene og Musholm.

 

Læs mere om opdræt af ørreder i havbrug her.

Se video med opdræt af ørreder i havbrug her

Mere om Tænketanken Frej

Musholm A/S har valgt at være partner i Tænketanken Frej og støtte:

Frejs arbejde med at skabe et mere bæredygtigt fødevaredanmark og samle land og by. Læs om Frejs visioner for et mere bæredygtigt fødevaredanmark her.

For Musholm deltog Rudi Petersen og Sophia Dahl på Madens Folkemøde.

Faktaboks: Fisk fra akvakultur er en klimaeffektiv fødevare

Faktaboks: Fisk fra akvakultur er en klimaeffektiv fødevare