De danske gastronomiske landshold styrker indsatsen frem imod kokke-OL Stuttgart

For ganske få uger siden vendte Dansk Gastronomisk Unions Juniorkokkelandshold og Cateringlandsholdet hjem med 2 sæt bronzemedaljer ved kokke-VM i Luxembourg, samtidig opnåede Kokkelandsholdet en samlet 8. plads.

Kokkelandsholdets Chefs Table ”VM i Luxembourg 2022”. Fotograf Jesper Rais.
Terrine med pocheret ørreder og mosaik af citrus børstet med wasabi olie, serveret med letsaltet agurk og rogn.

Administrerende direktør for Dansk Gastronomisk Union (DKGU) Morten Andersen håber, at medaljerne ved VM kan tiltrække flere unge til branchen. »Kokkekonkurrencer handler om mere end bare metal. Det handler også om at styrke indsatsen for at tiltrække flere unge mennesker til de gastronomiske fag og via deltagelsen i internationale konkurrencer bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet« siger han i pressemeddelelsen.

»Kokkelandsholdet kom hjem med en 8. plads til VM, og selv om der blev kæmpet virkeligt hårdt, må vi konstatere, at vi ikke opnåede podieplaceringen denne gang!« Morten Andersen fortsætter: »Vi har rigtig mange dygtige landsholdskokke på Kokkelandsholdet, som individuelt er stærke hver for sig, men som ét samlet hold, er der fortsat meget, som vi skal forbedre fremadrettet. Vi skal se på opgaven med ”nye friske øjne.«

Musholm A/S har siden 2019 været medsponsor og leverandør af havopdrættet ørred og ørredrogn til DKGU’s Kokkelandshold – National Culinary Team of Denmark.

»I Musholm A/S er vi meget glade for samarbejdet med Kokkelandsholdet. Det er spændende, lærerigt og inspirerende at opleve, hvordan Kokkelandsholdets mange dedikerede og dygtige kokke arbejder med havopdrættede ørreder og ørredrogn som råvare. Interessen for havopdrættede ørreder er stigende både i Danmark og udlandet. Kokkelandsholdets indsats øger interessen for gastronomi og sunde danske fødevarer i almindelighed, og kan i særdeleshed også være med til at inspirere de almindelige danske forbrugere. Jeg lærer personligt noget hver gang, jeg er sammen med Kokkelandsholdet,« siger salgschef Rudi Ole Petersen.

Læs mere om Dansk Gastronomisk Union og deres arbejde her.