Danske økologiske havbrugsfisk nu også til exportmarkeder

Bisserup Havbrug, der er det eneste økologiske havbrug i Danmark har indgået en samarbejdsaftale med Musholm a/s, der driver havbrug ud for Reersø. Samarbejdet er etableret for at fremme den økologiske havbrugsproduktion og sikre en bedre udnyttelse af den tilladelse, som Bisserup Havbrug har til at opdrætte økologiske – havørreder og regnbueørreder – i Smålandsfarvandet syd for Bisserup.

 

Aftalen vil forøge den samlede produktion af økologiske ørreder på Bisserup Havbrug uden at der bliver gået på kompromis med de økologiske principper for drift og kvalitet, som den økologiske havbrugsfisk fra Bisserup har fået stor markedsanerkendelse for. Bisserup Havbrug har været i gang med sin økologiske produktion i 3 år og som pioner på området har der både skullet høstes mange erfaringer og betales dyre lærepenge – ikke mindst på grund af  de sidste års kolde vintre.

 

Bisserup Havbrug har satset på lokalt salg samt restauranter og fiskehandlere i København og på Sjælland, men har konsekvent måttet sige nej til henvendelser fra udlandet. Samarbejdet og den forøgede produktion vil give mulighed for export og her satser Musholm på økologien som en spændende produktion og god udviklingsmulighed sammen med deres øvrige omfattende export af havbrugsfisk.

 

Samarbejdet mellem de 2 vestsjællandske virksomheder med forøget produktion forventes både at give mulighed for at efterkomme den støt stigende efterspørgsel, styrke virksomhederne hver især og give lokal beskæftigelse både på havbruget og til forarbejdning og afsætning.

 

Begge virksomheder ser frem til samarbejdet og der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få sættefisk klar til udsætning efter den lange og kolde vinter. De første fisk skulle være udsat i havet  inden påske, men på grund af kulden, er det blevet udsat endnu engang, så de ventende kunder på den økologiske havbrugsørred fra Bisserup må have tålmodighed  lidt endnu.

 

Kontakt:

 

Lars Birger Nielsen, mobil: 21929719

 

Niels Dalsgaard, mobil: 21688753

 

Yderligere oplysninger kan hentes hos:

 

Dansk Akvakultur , Vejlesøvej 51 , 8600 Silkeborg – Att. Villy J. Larsen