Tak til Kokkelandsholdet, Dyrhøj Vingaard og gæsterne ved prøvesmagningsarrangementet

Vejret og havet omkring Musholm Ø i Storebælt viste sig fra sin bedste side, da det Danske Kokkelandshold i samarbejde med Musholm A/S den 25. august havde inviteret til prøvesmagning.

På sejlturen fra Reersø til Musholm Ø passerede det gode skib, Marianne F fra Holbæk, havbruget, så gæsterne ombord kunne se, hvordan ørrederne fodres.

Kokkelandsholdet sørgede godt for alle. Der blev serveret tre spændende anretninger med havopdrættet ørred og ørredrogn. Dyrhøj Vingaard på Røsnæs præsenterede et flot udsnit af både mousserende vin og forskellige variationer af rosé og hvidvin, der spillede elegant sammen med Kokkelandsholdets menu, og tilsammen leverede en stor kulinarisk oplevelse for deltagerne.

Det gastronomiske arrangement var også en anledning til, at deltagerne kunne smage og opleve, hvordan Kokkelandsholdet arbejder med havopdrættet ørred og ørred-rogn som en kvalitetsfødevare, der kan tilberedes på mange forskellige måder. René Christensen, MF, Dansk Folkeparti, formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg og Kalundborgs borgmester Martin Damm, Venstre, deltog sammen med repræsentanter fra danske restauranter, fiske- og fødevaredistributører, fiskeindustri, interesseorganisationer med særligt fokus på akvakultur, fisk- og fødevareproduktion og lokale medier. Dagen blev derfor også benyttet til en uformel og fordomsfri debat omkring akvakultur, gastronomi og miljø- og fødevarepolitik.

Kalundborgs Borgmester Martin Damm holdt en flot tale, som udover at berøre Reersøs historie og myten om Margrethe den 1’s skibbrud og de haleløse katte, også omtalte havbrug som en klimavenlig fødevareproduktion, samt at Musholm havde drevet virksomhed på Reersø i mange år og var en vigtig lokal arbejdsplads.  ”Havbrug skal ikke favoriseres, men havbrug skal behandles ordentligt, ligesom andre virksomheder”, var et af budskaberne fra borgmesteren.

Musholm A/S er taknemmelig for den positive opbakning til arrangementet fra alle deltagerne. Tak til Dyrhøj Vingård og en meget stor tak til Kokkelandsholdet for deres gastronomiske arbejde med havopdrættet ørred. Som fiskeopdrætter og fødevareproducent er det en særlig glæde at opleve, hvordan havopdrættede ørreder i hænderne på dygtige kokke kan forædles og tilberedes på fornemmeste vis.

 

Læs mere på TV-Kalundborg her