Påsejling af Musholms opdrætsanlæg i Storebælt natten til lørdag d. 12. november

Natten mellem fredag den 11.11 og lørdag den 12.11 har en stor fiskekutter fra vestkysten påsejlet en af opdrætsringene på havbruget vest for Musholm ø. Fiskeskipperen har rapporteret uheldet til SOK. Musholm fik melding om uheldet omkring kl. 01:00 i nat.

 

I løbet af natten har Musholms medarbejdere arbejdet med at afbøde skaderne på opdrætsanlægget. Det kan konstateres, at der er sket meget store skader på nettet i opdrætsringen ved påsejlingen. Det vurderes på nuværende tidspunkt, at der er mistet mange fisk. Det er svært at vurdere præcist på nuværende tidspunkt men umiddelbart op imod ca. 70.000 regnbueørreder. Fiskene er i god kondition og vejer ca. 3 – 4 kg pr. stk. De skulle først have været høstet kort før jul.

 

Fiskekutteren er fortsat ved opdrætsanlægget, og havbrugets medarbejdere og besætningen på fiskekutteren samarbejder om at reparere skaderne på opdrætsanlægget, begrænse tabet af fisk og få bjærget fiskekutteren fri af anlægget. Årsagen til uheldet er endnu ikke klarlagt. Opdrætsanlægget er placeret og afmærket korrekt.

 

Musholm har straks orienteret de relevante myndigheder. Så snart vi har et bedre overblik over skaderne og antallet af mistede fisk, vil vi orientere igen.

 

For yderligere spørgsmål kontakt:

Niels Dalsgaard, Musholm A/S, 21 68 87 53