Grillet ørred med hollandaise

Grillet ørred med kogte nye kartofler, vendt med løvstikke og smør, serveret med hollandaise rørt op med rygeost.

Ingredienser til 4 personer:

4 stk. ørred filet á 200 g

1 lille bundt løvstikke

250 g smør

2 dl. hvidvinseddike

et lille løg

hvidløg

1 dl. pasteuriserede æggeblommer

200 g rygeost

salt

peber olie

 

Tænd grillen som det første.

Kartoflerne skrubbes rene for jord og koges i rigeligt saltet vand, til de begynder at flyde op. Mærk med en gaffel for at tjekke, om de er færdige.

Mens kartoflerne småkoger, forbereder du lagen til hollandaisen. Løg og hvidløg skæres i grove stykker – med skræl og det hele. De skal koges i hvidvinseddiken, til cirka halvdelen af eddiken er kogt væk. Derefter drænes eddiken fra, og løg og hvidløg smides ud. Mens løgene koger, smelter du smøret, så det er klar til, at du skal piske hollandaisen.

Når kartoflerne og grillen er klar, pensler du ørredstykkerne med olie, så de ikke sidder fast på grillen. Læg stykkerne på grillen i den mediumvarme ende. Mens de griller, hælder du æggeblommerne i eddikelagen. De skal piskes op over svag varme, til de bliver helt luftige og hvide. Smag til med salt og peber. Rygeosten tilsættes, og nu skal der piskes. Hæld langsomt det smeltede smør i blommerne, mens du pisker. Gem vallen fra smøret til kartoflerne. Når din hollandaise er klar, tjekker du ørreden. Hvis stykkerne er klar, tager du dem af grillen. Hak løvstikken og vend det med dine kartofler og resten af smørret. Sæt det hele på bordet og nyd et dejligt måltid med din familie eller venner.